lauantai 10. elokuuta 2013

Jotain mitä ajattelen uskonnostaMinun lapsuudessani kaikki kävivät pyhäkoulua, ei niinkään uskonnon vuoksi, vaan kilpailtiin siitä kenellä oli eniten tarroja pyhäkouluvihossa. Itselläni ei ainakaan ollut mitään muuta syytä. Sillä luulen, että lapsena uskoin vain nykyhetkeen, ihmissusiin, vampyyreihin, mörköihin ja hauskanpitoon. Enkä muutenkaan miettinyt mitä uskonto oikeastaan tarkoittaa, silloin vain ajattelin, että se on osa joidenkin ihmisten arkielämää, mikä osuu minun mielestä aika lähelle sitä mitä uskonto monelle on.
Rippileirillä opettelin ulkoa kaikki minkä piti, jonka jälkeen unohdin ne heti. Enkä ole tähänkään päivään mennessä tarvinnut mitään siellä oppimaani.

Vanhetessa loittonin uskonnosta kokonaan ja koin paljon helpommaksi sen, etten usko mihinkään. Minulle moni uskonto kuitenkin ovat yksi ja sama asia, ihmiset vain tappelevat sen antamasta viestistä. Periaatteessa on aivan sama mihin uskonnonlahkoon ihmiset kuuluvat tai mihin uskovat, kunhan eivät käyttäydy tai tee typeriä asioita sen varjolla. Valitettavasi sellaisia ihmisiä kuitenkin löytyy liiankin monta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.