sunnuntai 6. tammikuuta 2013

tasa-arvosta

Aatehistoriaan liittyviä blogitekstejä lueskellessani päädyin miettimään feminismiä ja sen kautta sitä, miksi naissukupuolta pidetään heikompana? Mihin kaikki perustuu?
Jospa nyt ajatellaan, että puusta pudottuamme tai varmaankin jo alkulima-aikoina on kaiketi aina tarvittu kahta tekemään uutta elämää, mikä on tehnyt toisesta heikomman? No ok, mies antaa siemenen, joka naisessa kasvaa uudeksi elämäksi. Molempia siis tarvitaan. Yksin ollessaan kumpikaan ei saisi mitään aikaiseksi!
Raamatussahan Eeva tehtiin Aatamin kylkiluusta, tässä ymmärrän sen, että nainen on se "toisena tehty". Entäs jos juttu menisi toisinpäin... miettisivätkö miehet nyt tasa-arvokysymyksiä? Mene ja tiedä.

Entäpä millaista olisi, jos koko tasa-arvoa ei koskaan olisi keksittykään?  Olisiko niin, ettei ihmisiä myöskään pidettäisi yksilöinä, olisi vain jonkinlaisia ryhmiä tms.? Yksi yksikkö muodostuisi mies-nainen -parista (suvunjatkuminen olisi turvattava), parittomat luultavasti eivät olisi mitään. Taitaa mennä scifin puolelle ja hieman sivuraiteelle....Kuka osaisi jatkaa ajatusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.