perjantai 21. joulukuuta 2012

Hedonismi - olenko hedonisti?Olenko hedonisti kun lähden kiertämään Aasiaa läheisteni kanssa?
Haluan elää ja kokea uusia asioita, testata suvaitsevaisuuttani ja olla onnellinen.

Mikä on elämän tarkoitus? Onko se hedonismi, nautintojen maksimointi?
Tärkeintä elämässä on mielestäni onni, ihmisen pitäisi pyrkiä olemaan onnellinen. Elämää pitäisi elää itseään varten.

Onni on sikäli yksilöllistä, että ihmiset tulevat onnellisiksi eri asioista. Tykkään matkustaa ja kokea uutta, myös epämukavia asioita. Eri maissa ollaan maan tavalla. Jos kohtaan epämukavia asioita, olen silti onnellinen, koska minulla on kotimaa johon palata. En joudu pelkäämään kotimaassani vaan saan olla onnellinen.

Ihminen on onnellinen kun saa toteuttaa itseään vapaasti, siksi matkustan ja suunnittelen reittini itse.
Jokaisen pitäisi pyrkiä kuuntelemaan itseään ja tehdä asioita, jotka tekevät onnelliseksi ja joista tykkää. Toisten miellyttäminen kannattaa unohtaa. Muiden mielipiteillä ei ole merkitystä niin kauan kun ei satuta tai vahingoita toista.

En piittaa Islaminuskoisten pitkistä paheksuvista katseista. Olen onnelline täällä lämmössä, enkä aio viettää lomaani miellyttääkseni pukeutumisellani heitä. Nämä paheksuvat katseet tulevat siis muslimituristeilta, ei majapaikan henkilökunnalta. Haluan maksinoida onneani ja jatkan matkaani maahan, jossa ei ole muslimeja, ainakaan kovin paljon.

2 kommenttia:

 1. "Onni on sikäli yksilöllistä, että ihmiset tulevat onnellisiksi eri asioista."

  Siksipä onkin niin vaikea määritellä onni, kun jokainen kokee sen omalla tavallaan.

  Pitääkö onnea edes pystyä määrittelemään yleismaallisesti? Eikö se riitä, että jokainen tietää, mitä onni on itselle....

  VastaaPoista
 2. Riikalle: John Stuart Mill sanoi jo 1800-luvulla, että "On kaikkien etu, ettemme alistu sovinnaistapoihin vaan teemme erityyppisiä elämäntapakokeiluja". Joten jatka vain lomailua ja uusien kokemusten etsimistä ilman huonoa omaatuntoa. Moraalinvartijoiden paheksuntaa voi kokea missä vain, ihan täällä meidän koto-Suomessakin.

  Onni tulee eläen, ei etsien.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.