torstai 27. joulukuuta 2012

Islam

Jotenkin tuolla sanalla on nykyään niin paha kaiku, sääli.

Uskontohan se on siinä missä muutkin, hyvässä ja pahassa.

Kyllähän kaikkia uskontoja voi "käyttää väärin", tulkinta kysymyksiä. Teksteissähän voi nähdä mitä haluaa ja vääntää ne sellaisiksi, kuin itselle sopii. Eihän Islam ole ainut uskonto, jonka varjolla on tehty paljon pahaa!

Jotenkin ajatukset lipsuu yleensä uskontoihin ja uskomiseen - aatteisiin. Millaista on uskoa johonkin? Millaista on uskoa johonkin niin kiihkeästi, että antaa vaikka henkensä sen puolesta? Eikö se ole jotenkin vääristynyttä? Miten voi tuntua oikealta, että joku vaatii sinun hengen jonkin asian puolesta. Millaista on yleensä uskoa johonkin?

1 kommentti:

  1. Luulenpa, että Buddhalaisuus on ainoa uskonto, minkä varjolla ei ole verta vuodatettu. Tosin buddhalaisuus onkon varmasti enemmän elämänkatsomus kuin uskonto. Monella uskonnolla on paha kaiku, minkä vuoksi varmasti monikin on päätynyt nykyaikana siihen, ettei usko mihinkään. Luulen monen kirkon kokevan kriisiä tällä hetkellä ja Islam varmasti vielä enemmän. Jos miettii, kuinka yhteiskunnallisessa ajattelussa he ovat jääneet 2000-vuotta jälkeen, eihän sellainen kupla voi säilyä ikuisuuksiin rikkoutumatta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.