sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Politiikan tekemistä ja demokratiaa

Demokratia ennen, demokratia nyt. Politiikka ennen, politiikka nyt. Voiko näitä edes verrata. Ajat, tavat ja käytönnöt ovat muuttunet. Vai ovatko?

Kieroilua ja paskanpuhumista (anteeksi, saako täällä kiroilla?), omaannapaan tuijottamista ja omien asioiden ajamista. Yhteisen hyvän eteen tekemistä, kun yhteinen hyvä koostuu itselle sopivista mielipiteistä ja asioista. Sopimuksia, jos sinä autat minua tässä niin minä kannatan sinua tuossa.
Nykyaikaa vai antiikkia?

Turha varmaan sanoa, etten liiemmin politiikasta perusta enkä oikein usko sen demokraattisuuteen.

Antiikissa oli vain tietyt ihmiset joita demokratia ja politiikka koskettivat. Sinun täytyi jo valmiiksi olla tietynlainen osallistuaksesi (tottakai yhteiskunta oli erilainen ja oli olemassa jo arvoltaan arvottomia ihmisiä, mutta silti). Pelkkä elitistien sisäpiiri ja hyvä veli -kerho.

Nykyajan demokratia politiikassa koostuus siitä, että ihmiset saavat äänestää haluamansa henkilöt päättämään maan asioista. Minkä arvoista demokratia on esim. vaikka edellisten vaalien äänestysprosenttien valossa? Melkoisen vääristynyttä. Ihmiset kokevat, ettei äänestämällä voi vaikuttaa tai eivät vain yksinkertaisesti välitä. Mutta onhan se vaikeaa. Ensin pitäisi löytää puolue ja sen sisältä ihminen. Entä jos ihminen, jota haluaisit äänestää onkin sellaisen puolueen listoilla, jota et missään nimessä halua tukea? Mitä hyötyä on puolueista? Puretaan koko puoluejärjestelmä ja äänestetään yksilöitä!

Miten demokratia näyttäytyy sille, joka ajattelee valtaväestön vastaisesti? Pelkkää ylivallan tyranniaa, joten onko koko demokratiaa edes olemassa?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.